Nytt golfår nya möjligheter!

Vill du ta din golf till nästa nivå? Att känna att du utvecklas och blir bättre, oavsett vilken nivå du befinner dig på gör golfen både roligare och mer utmanande. Golfa! listar sju tips som hjälper dig framåt.

Text: Jenny Olsson
Foto: Mickael Tannus
Publicerad: 8 februari 2024

Spela golf – men ägna dig även åt andra sporter
Golfsvingens rörelsemönster kräver mycket träning och repetition. De allra flesta av oss mår dock bra av att samtidigt syssla med andra sporter/hobbyer som ger en allsidigt tränad kropp och förbättrar kognitiva färdigheter. Det gäller i synnerhet barn och unga som fortfarande växer.

Spetsa öronen
Lyssna noga när du har lektion – och ställ frågor om du inte förstår. För att nå dina mål är en bra kommunikation med din tränare viktig så att ni tillsammans kan lösa dina problem och få dig att utvecklas.

 

Träna med en utbildad golftränare
Hitta en tränare som du ”klickar” med. Undvik att lyssna till hobbyinstruktören och välj en utbildad golftränare som du lägger upp en bra träningsplan med.

Ta en spellektion
Bästa sättet att testa att det du tränat på rangen och övningsområdet fungerar är att boka en spellektion på banan. Då kan din golftränare hjälpa dig att applicera tekniken i verkliga spelsituationer och också lära dig hur du strategiskt ska tänka från tee till hål.

Sätt ord på ditt syfte
Ett bra träningspass är ett träningspass med ett syfte och ett tydligt mål. Planera hur du ska få in träningen i din vardag. Träna hellre ofta och kort än sällan och länge.

Skaffa en träningskompis
Rätt sällskap gör träningen roligare. Se till att träna med en kompis som sprider bra energi och pepp. Vare sig du ska ta ditt Gröna Kort, eller är elitspelare, bidrar en träningskompis till högre träningsmotivation och social stimulans.

Gör det tråkiga roligt
Vill du bli bra på bunkerslag, då är det i bunkern du behöver träna även om du tycker att det är tråkigt. Ofta fastnar vi i samma sorts träning och övningar som vi ”alltid” gör och förmodligen redan är bra på. Be din golftränare om tips med kul och inspirerande övningar.

 

Tipsen kommer från PGA-tränaren Viktor Nilsson på Mälarö Golfklubb.