7 tips till att träffa fler golfvänner

På jobbet, nätet, eller gymmet. Det finns många ställen att hitta nya vänner på. Vill du få en ny spelkompis, eller kanske till och med hitta den ’rätta’, varför inte slå ett slag för vänskap på golfbanan? Här är nämligen ett par roligare än en birdie!

Text: Jenny Olsson
Foto: Svenska Golfförbundet
Publicerad: 12 juni 2024

Golfbanan är en förträfflig mötesplats. Det gäller oavsett om du söker efter ditt livs kärlek, eller vill hitta nya spelkompisar. Ute på banan får ni flera timmar på er att lära känna varandra.

»På en golfbana lär man känna varandra på ett fantastiskt bra sätt under avslappnade förhållanden.

Forskning visar att lika barn leka bäst. Att använda golfbanan som träffpunkt är därför inte så dumt då ni delar ett gemensamt intresse. Det är en bra förutsättning för att en vänskap ska bli stark och hålla länge.

Att boka in dig i en boll med personer du inte känner är ett bra sätt att hitta nya golfvänner. Foto: Torbjörn Lilja/TT

Varför inte anmäla dig till en partävling? Din golfklubb hjälper säkert till att hitta någon att spela med.

Kanske kan ni få ihop ett helt kompisgäng som kan spela och träna tillsammans.

– På en golfbana lär man känna varandra på ett fantastiskt bra sätt under avslappnade förhållanden. Under i bästa fall fyra timmar kan man komma någon på djupet och förhoppningsvis upptäcker man då att ”det här var en trevlig prick”, säger Leif ”Leffe” Björkman, som sedan 2002 har anordnat resor och aktiviteter för de som söker nya golfkompisar.

Givetvis kan du lika väl hitta nya vänner på jobbet, eller i kön på mataffären, men en fördel med golfen är att du enkelt kommer i kontakt med många olika typer av människor. Det kan i sin tur kan leda till nya bekantskaper att ha kul och spela golf ihop med.

Varför inte anmäla dig till en partävling på hemmaklubben, eller boka in dig i en ledig boll tillsammans med spelare du inte känner?

Så får du nya spelkompisar – sju tips!

  • Boka in dig i en boll tillsammans med personer du inte känner.
  • Har du sett någon på klubben som känns som en skön person, varför inte fråga om ni ska spela ihop?
  • Anmäl dig till partävlingar, ett jättebra sätt att vidga din bekantskapskrets. Klubben hjälper dig gärna att hitta någon att spela med.
  • Golf avslöjar snabbt en persons karaktär. Genom att svära, kasta klubbor eller fuska framstår du inte som en särskilt trevlig person. Sträva efter att vara en bättre version av dig själv.
  • Visa intresse för din medspelare. Se till att bjuda på dig själv, var artig och ställ frågor.
  • Var inte framfusig när det kommer till att ge oombedda råd.
  • Glöm inte att tacka för sällskapet efter golfronden.