Ett par för par

Att spela partävling med sin livskamrat kan vara en prövning, men det kan också vara något av det roligaste som finns. Det vet Karin Bergman och Peppe Eng.

Text: Jenny Olsson
Foto: André de Loisted
Publicerad: 25 augusti 2021

Sportjournalisten Peppe Eng och Karin Bergman, som jobbar i tandläkarbranschen, är entusiastiska golfare som båda spelat i över 30 år. Sedan de blev ett par spelar de gärna både med och mot varandra.

– Varje gång vi spelar med varandra blir det tävling. Det är sporrande faktiskt, både för Karin och för mig. Vi bettar alltid och pengarna hamnar i en pott som går till resor, säger Peppe.

De tävlar inte bara sinsemellan, utan också tillsammans. Karin som har 25 i handicap, och Peppe som har 13, kompletterar varandra, både slagmässigt och mentalt. Som medlemmar på Ystad GK ställer de gärna upp i olika klubbtävlingar. En som blivit en favorit är den årliga Ystad Allehanda-cupen, Skånes största golftävling i matchspel. Förra året blev det en tredjeplats.

– Att ha en strategi innan man slår ut och ett bra teamwork är en förutsättning för en bra score. Vi har blivit väldigt samspelta, och det märks mer i år än tidigare. Sen får man justera strategin beroende på vem som puttar bäst och vem som gör bäst inspel. Det är kul att stå där och diskutera hur man ska göra, säger Karin.

Den här texten publicerades ursprungligen i Golfa #3 2021