Fixa friskvårdsbidraget direkt i Min Golf

Golf är friskvård! Ja, det vet ju vi som spelar. Men visste du att du kan få ut all information som krävs för friskvårdsbidraget i Min Golf?

Text: Lisa Rosman
Publicerad: 19 januari 2023

Det finns så många hälsofördelar med spelet golf, förutom att vi får frisk luft så aktiverar vi oss ju både fysiskt och psykiskt (läs mer om det här). Ändå var det först 2018 som golf godkändes som avdragsgill friskvård, då det äntligen kvalificerades som »motion eller friskvård av enklare slag«.

 

Så får du fram underlaget

 

En del företag kräver att ditt personnummer står på dina kvitton när du ansöker om friskvårdsbidrag. För alla golfare med golf-id är det lekande lätt att få fram underlaget på mingolf.se.

Logga in med ditt Golf-ID, klicka på »Mina inställningar« i sidomenyn och sedan på ”Sekretess & Nix”. Längst ner på sidan klickar du i kryssrutan under rubriken »Visning av personnr. på mina kvitton för friskvårdsbidrag«. Om du inte kan kryssa i rutan betyder det att du inte har ditt personnummer registrerat i GIT (Golfens IT-system) – i sådant fall kan du kontakta din hemmaklubb så hjälper de dig att registrera ditt personnummer.

 

När du har klickat i rutan kommer alla dina fakturor som är skapade via Min Golf och alla betalningar som du gjort på Min Golf, Min Golf Bokningsapp och Golfterminalen visa ditt personnummer och alltså direkt kunna lämnas in som underlag för friskvårdbidraget. Du kan när som helst ändra dig och ta bort visning av ditt personnummer på dina kvitton och fakturor genom att kryssa ur kryssrutan.

 

Vad kan du göra med friskvårdsbidraget?

 

Det här är de golfaktiviteter som du kan använda för den summa din arbetsgivare godkänt:

  • Golfträning, som nybörjarkurser, golfkurs, golflektioner (under 1 000 kr per tillfälle) och rådgivning i kost- och motionsfrågor.
  • Egen träning på driving range (rangebollar och rangekort).
  • Års- eller säsongskort för korthålsbana, träningsanläggning eller träningsområde.
  • Spelavgift (årlig avgift för golfspel, ej medlemsavgift).
  • Greenfeeavgifter (under 1 000 kr per tillfälle)
  • Spel på footgolfbana (motsvarar greenfee).
  • Deltagar- och startavgifter i golftävling (under 1 000 kr per tävling).

 

Läs mer om friskvårdsbidraget på golf.se.